X 
Cutremure stiri: 502

Gheorghe Cavcaliuc va ignora invitația de la procuratura Sîngerei

13 iul. 2021,, 16:15   Politică
1510 1

Președintele Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc nu va da curs invitației procurorilor de la Sîngerei, care l-au somat să se prezinte la Procuratură pentru a fi pus sub învinuire și informat despre finalizarea urmăririi penale cu trimiterea în judecată a dosarului ,,Verde de brilian”, în care este vizat. Pe pagina sa de Facebook, Cavcaliuc a scris că dosarul deschis pe numele său ar fi „instrumentat politic”.

„Cavcaliuc a prezentat anterior probe că procurorul Zaharia este în conflict de interese și șantajabilă din cauza soțului său, cercetat penal. Mai mult, Ludmila Zaharia periodic primește bani sub formă de cadouri, ceea ce trezește suspiciuni privind integritatea sa. Procuratura Generală și cea din Sîngerei refuză să comenteze aceste informații, dar și cererea repetata de recuzare a procurorului Zaharia”, se arată în comunicatul PACE, distribuit și de Cavcaliuc pe pagina sa personală.

Un alt motiv pentru care politicianul nu se va prezenta la Procuratură ține de faptul că avocatul său e plecat în concediu:

„Liderul PACE declară că a respectat, respectă și va respecta legea. Și în acest caz și în altele va oferi declarațiile de rigoare, doar că în fața unor procurori cinstiti, echidistanți și imparțiali”, - informeaza AGORA.

Mai mult, Cavcaliuc a anunțat public, ieri, că după o campanie electorală extenuantă, pleacă în concediu împreună cu familia sa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав