X 
Cutremure stiri: 502

ONU anunță că va oferi Moldovei ajutor suplimentar în contextul crizei din regiune

18 mar. 2022,, 13:15   Politică
1414 0

Organizația Națiunilor Unite (ONU) va acorda ajutor suplimentar Republicii Moldova pentru a scădea din presiunea sub care funcționează în prezent statul. Asigurările au fost date de către Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, care a avut ieri-seara, 17 martie, o discuție cu președinta țării noastre, Maia Sandu, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru tot ajutorul oferit pînă în prezent Republicii Moldova.

„Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat ieri-seară cu Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, despre provocările cu care se confruntă țara noastră în contextul evoluțiilor de securitate din regiune. Secretarul General Guterres și-a exprimat solidaritatea și recunoștința pentru efortul autorităților în gestionarea fluxului înalt de refugiați veniți din Ucraina. Șefa statului a mulțumit pentru ajutorul umanitar oferit de ONU pentru refugiații găzduiți de Republica Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al Președinției.

De asemenea, Maia Sandu a menționat nevoia de asistență suplimentară din partea comunității internaționale pentru susținerea sistemului economic și social al țării noastre în condițiile actuale.

La rîndul său, Secretarul General Gueterres a dat asigurări că Organizația Națiunilor Unite va acorda ajutor suplimentar Republicii Moldova pentru a scădea din presiunea sub care funcționează în prezent statul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав