X 
Cutremure stiri: 502

Planul de acțiune al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2021-2024

24 ian. 14:00   Politică
3328 0

Cea de-a doua ședință a Comitetului Director al Planului de Acțiune al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2021-2024 s-a desfășurat la Chișinău, cu participarea autorităților naționale și a instituțiilor publice implicate în programul de activități, precum și a reprezentanților Consiliului Europei.

Evenimentul, care a avut drept scop evaluarea progreselor înregistrate pînă în prezent în implementarea Planului de acțiune, a fost moderat de Claus Neukirch, director de Coordonare de Programe al Consiliului Europei, și Vladimir Cuc, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Reprezentanții instituțiilor beneficiare din Republica Moldova au trecut în revistă progresele înregistrate în ultimul an, ca parte a Planului de acțiune, au evidențiat provocările întîmpinate în implementarea recomandărilor și au enumerat pașii care urmează să fie întreprinși în perioada următoare.

Totodată, autoritățile publice prezente la eveniment au subliniat importanța proiectelor de asistență implementate de Consiliul Europei și impactul acestora asupra proceselor de reformare a justiției, luptei împotriva corupției, susținerii educației pentru cetățenie democratică, combaterii traficului de ființe umane, consolidării domeniului constituțional, a studiilor constituționale și electorale, susținerii libertății și pluralismului mass-media, a democrației locale și descentralizării.

La finalul reuniunii, reprezentanții Consiliului Europei și Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene au trecut în revistă acțiunile prioritare pentru anul 2024 în vederea implementării Planului de Acțiune, cum ar fi consolidarea capacităților pentru implementarea noii legislații privind discursul de ură, îmbunătățirea implementării Convenției de la Istanbul și promovarea transparenței proprietății mass-media.


Planul de acțiune al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2021 – 2024 este un instrument de programare strategică menit să alinieze în continuare legislația, instituțiile și practicile naționale ale Republicii Moldova la standardele europene în ceea ce privește drepturile omului, statul de drept și democrația. Incluzînd 17 domenii de intervenție, cu un buget total de aproximativ 24 de milioane euro, planul de acțiuni este și un instrument de sprijinire a Republicii Moldova în îndeplinirea obligațiilor sale în calitate de stat membru al Consiliului Europei.

4
0
1
0
38

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав