X 
Cutremure stiri: 506

Șeful Delegației Parlamentului la APCEMN, deputatul Adrian Lebedinschi, a avut o întrevedere cu ambasadorul României la Chișinău

15 dec. 2022,, 01:00   Politică
1930 0

Șeful Delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN), Adrian Lebedinschi, a avut, astăzi, o întrevedere cu ambasadorul României în țara noastră, Cristian-Leon Țurcanu.

În cadrul întîlnirii, oficialii au discutat despre posibilitățile de dinamizare a proceselor de colaborare pe platforma Organizației Cooperării Economice la Marea Negară (OCEMN). Printre domeniile de interes au fost menționate infrastructura rutieră, turismul, educația și cercetarea, armonizarea legislației.

Oficialul moldav a reiterat imperativitatea valorificării potențialului oferit de această platformă regională în promovarea proiectelor economice și sociale.

Interlocutorii au fost unanimi în ce ceea ce privește necesitatea sporirii gradului de vizibilitate a OCEMN și Adunării Parlamentare a Organizației și au remarcat rolul important al relațiilor interparlamentare și diplomatice în punerea în aplicare a inițiativelor discutate.

Totodată, interlocutorii au abordat și subiectul cooperării dintre țara noastră și România în domeniul educației și culturii.


În 2022, se împlinesc 30 de ani de la fondarea Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră, iar anul viitor și APCEMN va marca cea de-a 30-a aniversare.

0
0
1
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав