Cutremure stiri: 506

Vlah este noul başcan al UTA Gagauz-Yeri

1 iul. 2019,, 07:41   Politică
5382 1

Peste 50 la sută din alegătorii UTA Gagauz-Yeri şi-au exprimat duminică, 30 iunie, opţiunea pentru alegerile guvernatorului autonomiei, iar, conform datelor preliminare, scrutinul a fost cîştigat de Irina Vlah, care a deţinut anterior mandatul de başcan, transmite MOLDPRES.

Datele generale finale urmează să fie anunţate, însă, conform buletinelor de vot, procesate la ora 23.00, Irina Vlah a obţinut majoritatea de voturi.

„Am cîștigat. A fost o luptă grea, însă vom continua să fim o echipă care va activa spre binele autonomiei şi întregii R. Moldova”, a declarat Irina Vlah, în conferinţa de presă, imediat după ce au fost anunţare rezultatele preliminare.

Primul care a felicitat-o pe Irina Vlah a fost preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon. „Sînt sigur că locuitorii autonomiei au votat pentru reformele realizate deja de başcanul Irina Vlah şi doresc o continuitate a lucrurilor bune”, a relevat şeful statului.

Scrutinul a fost urmărit de 192 de observatori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав