X 
Cutremure stiri: 500

Activist: pe 26 august poporul va fi folosit de un grup de politicieni cu reputație dubioasă

24 aug. 2018,, 15:21   Politică
2829 4

Fiodor Ghelici, președintele Asociației obștești „Moldova mea”, susține că liderii protestului care urmează să aibă loc în Piața Marii Adunări Naționale pe 26 august sînt persoane din anturajul fostului premier Vlad Filat, sub conducerea căruia în țară au avut loc mai multe ilegalități și fraude.

Potrivit activistului, acum aceștia încearcă să se dea drept persoane oneste, dar sînt cei care în perioada anilor 2012-2013 tăceau în timp ce erau comise fărădelegi.

Într-o conferință de presă, Fiodor Ghelici s-a adresat cetățenilor, menționînd că decizia de a merge în Piață Marii Adunări Naționale le aparține, însă i-a îndemnat să mediteze și să răspundă la întrebarea: „Din punct de vedere moral, poate Maia Sandu și Andrei Năstase să fie liderii oamenilor și să le vorbească despre moralitate și onestitate?”.

Potrivit activistului, pe parcursul a mai mulți ani oamenii sînt folosiți de politicieni. Aceștia îi cheamă în stradă să protesteze, să doarmă în corturi vorbindu-le despre cele mai acute probleme: pensii, salarii, sărăcie, iar apoi politicienii ajung să stea în fotolii comode, iar oamenii revin la casele lor, fiind dați uitării.

Fiodor Ghelici spune că și el a fost parte a Partidului Liberal Democrat, cînd acesta a fost întemeiat, însă împreună cu alți colegi a decis să se retragă din această formațiune după ce a înțeles că liderii ei admit ilegalități. Liderul „Moldova mea” a mai spus că în anturajul fostului premier au fost deputați cu reputație dubioasă. „Unde era Maia Sandu, care astăzi este în fruntea mișcării protestatare? Maia Sandu a fost în echipa domnului Filat”, a spus Fiodor Ghelici.

Despre Andrei Năstase Fiodor Ghelici spune că a fost principalul consultant juridic al unei companii care ar fi prezentat în judecată acte false, iar ca urmare aproape 300 de persoane au rămas fără proprietăți.

Președintele Asociației obștești „Moldova mea” a amintit și despre protestele organizate de către Igor Dodon și Renato Usatîi, cînd oamenii rămîneau în stradă în corturi peste noapte, iar liderii acestora dormeau acasă. Activistul se întreabă ce au avut de cîștigat oamenii, poate cu excepția faptului că unii au fost plătiți. De cîștigat a avut Igor Dodon, care a obținut fotoliul de președinte.

Fiodor Ghelici a îndemnat oamenii să cîntărească înainte de a decide dacă participă sau nu la aceste acțiuni, care în opinia sa pot degenera, deoarece provocări vor exista.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав