Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Batrîncea a spus cine este vinovat de sărăcirea poporului (VIDEO)

17 oct. 2019,, 16:20   Politică
4236 7

Partidul Șor încearcă să înșele opinia publică infiltrînd intenționat în conștiința oamenilor ideea precum că în spatele „furtului secolului” se află presupusele „împrumuturi neperformante”.

În cadrul ședinței parlamentare dedicate raportului comisiei cu privire la investigarea celei mai răsunătoare crime din istoria țării noastre, deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, i-a acuzat pe „șoroviști” de minciuni grosolane și a spus cine se face, de fapt, vinovat de sărăcirea populației moldovenești, potrivit aif.md.

”Voi ca de obicei păcăliți opinia publică: miliardele au fost sustrase într-o lună în iarna anului 2014. Dacă acești bani nu erau în conturi, atunci ce a fost transferat în offshore? 14 miliarde de lei, care apoi, cu participarea Partidului Democrat, au fost acoperite prin ordin guvernamental secret de Banca Națională, după care au fost transformate în datorie publică. Iar aceste 14 miliarde de lei s-au transformat în 25 de miliarde pe care va trebui să le întoarcă Moldova. Iată așa ați jefuit cetățenii, dar vi s-a părut puțin: ați început să jucați cu valuta, deoarece banii trebuiau scoși din țară în valută. Leul s-a depreciat, „s-a prăbușit” și prețurile au zburat în sus. Prețurile pentru servicii au crescut de 2 ori și fiecare pensionar a început să cumpere de două ori mai puține produse și servicii din pensia sa. Adică, ați jefuit fiecare pensionar și astăzi le spuneți că socialiștii, guvernul și Greceanîi n-au vrut să majoreze pensiile cu 15%. Ați jefuit fiecare pensionar prin deprecierea leului, iar a doua oară, când ați acceptat datoria publică”, a spus Batrîncea.

Deputatul PSRM a adăugat că autoritățile actuale caută bani pentru a majora pensiile și pentru a implementa proiecte sociale, ceea ce este destul de greu, avînd în vedere faptul că cei implicați în „furtul secolului” au lăsat statul și bugetul public în datorii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав