X 
Cutremure stiri: 502

Au fost constituite fracțiunile parlamentare. Cine le va conduce

21 mar. 2019,, 14:02   Politică
6913 1

Trei fracțiuni parlamentare au fost formate în cadrul ședinței de astăzi a Legislativului: PSRM, PDM, Partidul Șor, informează Noi.md.

Astfel, președintele fracțiunii PSRM a fost desemnată Zinaida Greceanîi, vicepreședinte – Corneliu Furculiță, secretar – Vasile Bolea.

Președinte al fracțiunii PDM a fost desemnat fostul premier Pavel Filip.

Președinte al fracțiunii Partidului Șor a fost numit Ilan Șor; vicepreședinte - Petru Jardan; secretar al fracțiunii – Maria Albot.

Reprezentanții Blocului ACUM - Platforma DA și PAS, au declarat că nu se vor diviza în Parlament, deși fracțiunea nu a fost încă constituită oficial.


„Blocul ACUM rămîne unit, cît privește formula în care va activa în actualul Parlament, vom veni cu un răspuns în intervalul de timp prevăzut de Regulamentul Parlamentului”, a declarat liderul platformei DA, Andrei Năstase.

Menționăm că astăzi a avut loc ședința de constituire a Parlamentului de legislatura a X-a. După constituirea legală a Parlamentului, se aleg preşedintele, vicepreşedinţii şi se formează Biroul permanent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав