Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

MAI acuzat de falsificarea documentelor în cazul expulzării cetățenilor turci

4 oct. 2018,, 14:45   Politică
2662 0

Liberal democrații și comuniștii au cerut astăzi audierea ministrului de Interne, Alexandru Jizdan, în cazul expulzării celor șapte cetățeni turci din Republica Moldova, notează Noi.md.

Deputatul Iurie Țap susține că scrisorile prezentate de Biroul Migrație și Azil cu privire la expulzarea profesorilor de la liceul Orizont, au fost falsificate.

„Scrisorile semnate de Biroul Migrație și Azil au fost emise și au ajuns la familie persoanelor vizate pe 11 septembrie. Profesorii au fost scoși din țară pe 6 septembrie. Sîntem în prezența falsificării documentelor. Este gravă această abordare. Să fie trași la răspundere cei care au încălcat legea”, a spus deputatul.

Demersul a fost susținut și de comuniști. „La 7 septembrie Olga Poalelungi, șefa Biroului, a spus că dumneaei nu cunoaște nimic despre anumite acțiuni în legătură cu acești 7 cetățeni turci, ca să aflăm mai apoi că a fost semnat refuzul de azil politic”, a menționat deputata Ina Șupac.

Argumentele opoziției nu i-a convins însă pe reprezentanții majorității parlamentare, care au respins propunerea de organizare a audierilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?