Cutremure stiri: 502

CEC a admis parțial contestația PSRM privind deschiderea secțiilor de votare în Federația Rusă

29 sep. 22:30   Politică
4 ore in urma 951 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis să admită parțial contestația depusă de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova cu referire la deschiderea secțiilor de votare în Federația Rusă.

Astfel, conform hotărîrii CEC, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) va trebui să întreprindă acțiuni în termen de două zile pentru constituirea birourilor electorale, transmite radiomoldova.

Vicepreședintele CEC, Pavel Postica, a precizat pentru „Teleradio-Moldova” că MAE are obligația de a nominaliza membri pentru componența birourilor electorale, inclusiv pentru cele trei secții de votare dispuse de CEC. Totodată, Consiliul electoral al circumscripției electorale nr. 38 va avea la dispoziție trei zile pentru a organiza constituirea birourilor electorale aferente secțiilor de votare.

„Comisia Electorală Centrală a obligat MAE și Consiliul electoral al circumscripției să execute hotărîrea CEC cu privire la deschiderea a cinci secții de votare în Rusia. MAE trebuie să nominalizeze persoane în componența birourilor electorale în termen de două zile”, a declarat vicepreședintele CEC, Pavel Postica.

Amintim că MAE a publicat pe 27 septembrie adresele secțiilor de votare pentru referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale din toamnă. Pe lista publicată de minister figurează doar două secții de votare, în loc de cinci promise anterior, și ambele sînt la Moscova. Reprezentanții MAE au precizat că decizia de a deschide în Rusia doar două secții de votare are la bază motive de securitate.


De menționat că CEC a decis pe 14 septembrie să deschidă 234 de secții de votare peste hotarele țării. În Federația Rusă, numărul a fost redus de la 17 la cinci. Decizia autorităților de la Chișinău a fost criticată dur de Moscova.

3
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав