Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 265
Transnistria stiri: 1417

CEC: În cîte localități din țară alegerile au fost declarate valabile

5 noi. 2023,, 17:01   Politică
2598 0

În 820 de localități din țară alegerile locale generale au fost declarate valabile întrucît a fost înregistrată o rată de participare la vot de peste 25%.

Datele au fost prezentate de președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit conducerii CEC, în cazul în care vor exista localități unde prezența la vot va fi de pînă la 25%, în termen de două săptămîni, vor fi organizate alegeri repetate.

În total, pînă la ora 15.00, au votat circa 820 de mii de alegători, ceea ce constituie aproximativ 30% din numărul votanților incluși în listele electorale. „Cea mai înaltă rată de participare la vot se atestă în localitatea Pocrovca, raionul Dondușeni – peste 67% din alegători. În Chișinău – peste 26% din alegători și-au exercitat dreptul la vot. Cei mai activi alegători sunt în sectorul Rîșcani – 26%. În suburbiile capitalei au votat 28% din cei incluși în listele electorale. Cea mai mare rată se atestă la Vadul lui Vodă – 36%, iar cea mai mică la Durlești – 24%. Totodată, în municipiul Bălți au votat 25% din cetățenii incluși în listele electorale, iar la Comrat – peste 31%”, a spus Angelica Caraman.

Conform CEC, în procesul de vot, femeile sunt mai active – 54% din voturile exprimate. De asemenea, cele mai active sunt persoanele cu vîrstele de peste 56 de ani.


Astăzi, în Republica Moldova se desfășoară alegri locale generale. La urnele de vot sunt așteptați 2 758 810 de alegători.

1
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав