X 
Cutremure stiri: 502

Deputat: După alegeri ar putea avea loc unirea cu Transnistria

5 sep. 2018,, 15:00   Politică
5213 6

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se va întîlni în curînd cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski.

Iar în octombrie el intenționează să viziteze Rusia și să negocieze cu Vladimir Putin. Ambele întîlniri au legătură cu alegerile parlamentare viitoare din Republica Moldova. Partidul Socialiștilor, al cărui lider neoficial este Igor Dodon, va merge în alegeri sub sloganul dezvoltării relațiilor cu Rusia și al unirii cu Transnistria.

Acest fapt a fost remarcat de către deputatul fracțiunii parlamentare a PSRM Bogdan Țîrdea, intervievat de „Nezavisimaia gazeta”. El a menționat că unificarea ar putea avea loc pe baze federative. Acest lucru va fi discutat la întrevederile președinților Republicii Moldova și Federației Ruse.

În prezent, Chișinăul și Tiraspolul iau măsurile finale pentru punerea în aplicare a Acordului privind reintegrarea rețelelor de comunicații între cele două maluri ale Nistrului. Timp de mulți ani, populația de pe malul drept al Moldovei sună în Transnistria nu direct, ci cu ajutorul unor trucuri tehnice. De exemplu, prin Canada. Acum, politicienii ambelor părți le promit cetățenilor să restaureze comunicarea directă prin telefoane staționare și mobile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав