Cutremure stiri: 502

Detalii ale preconizatei vizite la Moscova a preşedintelui Moldovei

23 ian. 2019,, 16:10   Politică
2766 4

Au fost făcute publice unele detalii referitor la vizita președintelui Moldovei, Igor Dodon, la Moscova, transmite Noi.md.

Astfel, în cadrul vizitei de lucru a șefului statului moldovean în capitala rusă, programată pentru săptămîna viitoare, el urmează să aibă o întrevedere cu președintele rus, Vladimir Putin. Printre subiectele propuse spre discuţie în cadrul acestei întrevederi vor figura şi cele ce ţin de relațiile comercial-economice și situația actuală cu tranzitul mărfurilor moldovenești prin Ucraina.

În acelaşi timp, este programată întîlnirea lui Igor Dodon cu Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill.

Aceste și alte detalii ale vizitei președintelui moldovean în Federația Rusă, au fost discutate, astăzi, în cadrul unei întrevederi dintre președintele Moldovei, Igor Dodon, şi Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasneţov.

Cei doi oficiali au făcut schimb de opinii privind situația din politica internă și externă, relațiile bilaterale. Șeful statului l-a informat pe diplomatul rus că nu va participa la alegerile parlamentare în calitate de candidat la funcţia de deputat, pledînd pentru o concentrare asupra activităților de politică internă și externă ale țării.


În același timp, președintele a remarcat unele circumstanțe noi ale campaniei electorale actuale: alegerile se vor desfășura în baza unui sistem mixt de vot; au fost prevăzute două mandate de deputat pentru reprezentanții regiunii transnistrene; numărul de secții de votare a crescut pentru moldovenii din Transnistria. Șeful statului a atras atenția asupra deciziei discriminatorii a Guvernului privitor la deschiderea de secții de votare în străinătate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав