Cutremure stiri: 502

Peste 80 de candidați, înregistrați pentru alegerile din Găgăuzia. În unele circumscripții – zero pretendenți

3 aug. 2021,, 16:15   Politică
2112 0

Comisia Electorală din Unitatea Administrativ Teritorială Găgăuzia a înregistrat pînă astăzi 82 de candidați la funcția de „deputat local”, în cadrul alegerilor parlamentare din regiune.

Potrivit Comisie, în cadrul celor 35 de circumscripții electorale, în unele s-au înregistrat cîte 5 candidați, în unele cîte unul singur, iar în altele nu sînt încă pretendenți (cum ar fi circumscripția electorală nr.11).

Lista integrală a candidaților, pe fiecare circumscripție electorală în parte poate fi accesată.

Precizăm că, în Găgăuzia, la 19 septembrie urmează să se desfășoare alegeri parlamentare pentru alegerea unei noi componențe a Adunări Populare (echivalent cu Parlamentul). Scrutinul parlamentar se desfășoară în baza circumscripțiilor electorale, care sînt 35 la număr.

Alegătorii urmează să voteze unul din candidații, care se înregistrează pe circumscripția electorală specifică locului de trai al acestuia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав