Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4161

Dodon: Un guvern minoritar nu poate activa prea mult timp

9 mar. 2020,, 14:00   Politică
3208 15

Dacă socialiștii și democrații nu ajung la un numitor comun în sensul creării unei alianțe de guvernare, țara va intra în alegeri anticipate. Declarația a fost făcută de șeful statului, Igor Dodon, care a precizat că în ultimele zile liderii din PSRM și din PD au mai purtat noi discuții.

Mai mult, președintele a precizat că actualul guvern minoritar nu poate activa pentru o perioadă prea îndelungată, scrie agora.md.

„În luna noiembrie cînd am desemnat candidatul pentru funcția de premier și cabinetul de miniștri am spus că este un guvern minoritar și că peste cîteva luni trebuie să decidem ce facem mai departe. Acum avem o situație cu un guvern susținut oficial de 36 de deputați din PSRM. Cred că un guvern minoritar nu poate activa prea mult timp, de aceea trebuie să decidem ce facem mai departe: continuăm cu acest guvern sau mergem la alegeri parlamentare anticipate”, a spus Igor Dodon.

Președintele a adăugat că pe lîngă cele două opțiuni enumerate mai sus, ar mai exista și o a treia variantă:

„Crearea unei majorități parlamentare. Eu cred că guvernul minoritar, chiar dacă ar putea să mai activeze în aceste condiții, nu poate activa pe o perioadă prea lungă. Este corect să înceapă discuțiile între partidele parlamentare. Dacă se ajunge la formarea unei coaliții, înseamnă că vom avea o anumită stabilitate pentru următorii doi-trei ani. Dacă nu se ajunge la realizarea unei coaliții, trebuie să fim pregătiți de alegeri anticipate”.


Dodon a mai spus că la această etapă se discută principiul viitorului acord de coaliție și aspecte legate de politica internă și de politica externă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав