X 
Cutremure stiri: 506

Dodon explică de ce duminică a fost înregistrată cea mai joasă prezență la vot

28 feb. 2019,, 09:20   Politică
3216 3

Cetățenii Republicii Moldova nu s-au prezentat duminică, 24 februarie, la vot nu pentru că ar fi lipsiți de interes, ci pentru că foarte mulți sînt plecați peste hotarele țării.

Această opinie a fost făcută publică de către șeful statului, Igor Dodon în cadrul emisiunii "Главный вопрос" de la NTV Moldova.

"Credeam că prezența la vot va fi una mult mai mare în contextul în care am avut pentru prima dată un sistem mixt. Fiecare candidat era cointeresat să aibă o prezență la vot cît mai mare în zona în care a candidat. Eu nu cred că lumea a fost lipsită de interes, acest lucru se explică prin tendința oamenilor de a pleca din țară. Dacă situația nu se va îmbunătăți și lumea nu va crede în viitorul țării, la următoarele alegeri vom avea cu 200 de mii de voturi mai puțin", a declarat Dodon.

Cît despre prezența la vot a moldovenilor de peste hotare, Igor Dodon afirmă că diaspora nu a crezut în faptul că ar putea schimba țara, deși a avut posibilitatea să voteze.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав