X 
Cutremure stiri: 502

Dodon: "Reacția occidentului la anularea alegerilor din Chișinău a fost foarte moale"

4 iul. 2018,, 09:40   Politică
2702 4

Șeful statului susține că reacția occidentului la anularea alegerilor din Chișinău a fost foarte moale, dacă acest lucru ar fi fost făcut de socialiști, atunci ar fi fost o reacție mult mai dură.

„A fost o reacție fără caracter, superficială…am văzut declarația Bruxellului, declarația oficială a SUA, ei pur și simplu au arătat din deget că nu se poate, dar acestor oameni le arăți degetul, iar ei îl vor mînca cu tot cu mînă”, a declarat Dodon.

Potrivit lui, o astfel de reacție se explică prin faptul că „actuala majoritate parlamentară şi actualul Guvern sînt cei pe care ei (n.r. UE și SUA) i-au susținut nouă ani pe parcursul așa numitei „guvernări pro UE”. Ei i-au răbdat, ei i-au crescut, ei le-au dat bani, ei i-au stimulat, au închis ochii la tot dezmăţul comis de aceştia.”, a declarat Dodon.

Totodată, șeful statului susține că occidentul nu vrea să pedepsească actuala guvernare deoarece pregătesc pe viitor o alianță cu Andrei Năstase și Maia Sandu împotriva socialiștilor.

Amintim că, după ce alegerile din Chișinău au fost invalidate mai mulți oficiali din UE, ambasadorul UE în Moldova ambasada SUA în Moldova, ambasadorul Canadei la Chișinău a venit cu reacții în care au criticat decizia judecătorilor afirmînd că astfel se pune în pericol valorile democratice a R. Moldova la baza căreia stau alegeri libere și corecte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав