Cutremure stiri: 502

Dodon către Occident: Nu ne impuneți ceea ce ne este străin

17 sep. 2018,, 15:40   Politică
3410 5

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a spus că autoritățile republicii doresc să întrețină relații comerciale și de prietenie cu Occidentul, dar nu acceptă ca acesta să impună țării unele valori și tradiții străine.

„Stimaţi parteneri, prieteni, fraţi din Occident, noi dorim să avem relații comerciale și de prietenie cu voi, să mergem în vizită unii la alții – cu vize sau fără vize – dar nu ne impuneţi ceea de ce noi nu avem nevoie. Noi nu am avut aşa ceva niciodată şi ceea ce este bine la voi vă priveşte doar pe voi înşivă, dar nu ne impuneţi aceste lucruri nouă cu forţa, împotriva voinţei noastre”, a scris pe pagina sa de Facebook președintele moldovean, după Congresul Mondial al Familiei, care a avut loc pentru prima dată la Chișinău sub patronajul președintelui Republicii Moldova.

„Noi nu avem gaz şi petrol, dar noi avem tradiţii, oameni, credinţă, istorie şi prin aceasta sîntem puternici. Acestea ne sînt rădăcinile, pe care sîntem datori să le păstrăm pentru copiii, nepoţii şi strănepoții noştri. Sînt convins că generaţia noastră va realiza acest obiectiv”, a subliniat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав