Cutremure stiri: 502

Furculiță: Anumite grupări, care au preluat ilegal Aeroportul, acum fac tot posibilul să blocheze suportul Guvernului

24 apr. 2020,, 12:15   Politică
18598 21

Partidul Socialiștilor a fost, este și va fi mereu în sprijinul cetățenilor Republicii Moldova. Despre aceasta scrie, pe pagina sa de Facebook, președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță.

Acesta regretă faptul că anumite grupări, care au preluat ilegal Aeroportul, acum fac tot posibilul să blocheze suportul Guvernului pentru cetățeni, care i-ar ajuta să depășească mai ușor criza provocată de pandemie.

„Înțelege deja întreaga țară că, în spatele acestor acțiuni, inclusiv de a prelua controlul asupra Curții Constituționale, stau interesele de a bloca ajutorul pentru oameni, dar și apărarea taxei de sute de milioane de lei de la Aeroportul Chișinău, jumătate din care guvernul vrea să o treacă la bugetul de stat.
Constatăm cu îngrijorare că ceva neconstituțional se întîmplă la Curtea Constituțională”, scrie Corneliu Furculiță.

De menționat că, Vladimir Țurcan a fost eliberat din funcția de președinte al Curții Constituționale a Moldovei, în schimbul numirii Domnicăi Manole. Prima decizie a noii conduceri a fost suspendarea acordului de împrumut cu Federația Rusă. Sesizarea la Curtea Constituțională, în acest sens, a fost depusă de reprezentanții grupului parlamentar Pro-Moldova, în dimineața zilei de ieri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав