X 
Cutremure stiri: 506

De unde va lua bani R. Moldova pentru acoperirea deficitului bugetar de un miliard de euro

28 oct. 2020,, 16:14   Politică
4467 3

După ce, zilele trecute, fostul premier, Ion Sturza, a criticat actualul guvern, făcîndu-l vinovat de deficitul bugetar de un miliard de euro, pe care-l va avea țara noastră la final de an, actualul șef al statului, Igot Dodon, a venit cu unele precizări.

În cadrul unei emisiuni televizate, Dodon a declarat că bani pentru acoperirea acestui deficit bugetar există, chiar dacă acesta ar fi unul record. La fel, președintele țării a ținut să dea și o lecție de economie, amintind despre semnificația termenului de deficit bugetar.

„Deficit nu este lipsa banilor, dar că ai un deficit, dar și surse. În caz contrar, nu se leagă bugetul. Veniturile care vin din impozite acoperă cheltuielile. Atunci cînd cheltuielile sînt mai mari decît aceste venituri, apare un deficit. Acest deficit determină sursele de acoperire care sînt sau împrumuturi externe, și noi am avut un împrumut de la FMI în acest an, sau hîrtii de valoare de stat, din interior, sau banii de la privatizare sau multe alte chestii care acoperă o parte din deficitul bugetar. Da, deficitul este unul record, ca în majoritatea țărilor, dar important să ai surse de acoperire. Noi avem surse”, a declarat Dodon.

Întrebat de unde ar urma să vină banii pentru această acoperire, șeful statului a menționat: „Nu toți frații sînt gata să ne dea bani. Cei care au promis, o să dea. Frații ruși, cum au promis, tot timpul se țin de cuvînt. Ei acum au dat 270 milioane de ruble pentru motorina pentru agricultori. Fără împrumut, Federația Rusă transferă acești bani pe contul special al guvernului pentru a ajuta agricultorii în această perioadă dificilă. Joi a fost publicată notificarea. Alți frați nici nu au sărit la nevoie în acest an. Iar creditul rusesc pînă la sfîrșitul anului va veni, pînă atunci ne și trebuie, pentru a acoperi această diferență contabilă”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав