Cutremure stiri: 502

Grosu: Evaluarea activității lui Stoianoglo va continua

14 dec. 2021,, 06:45   Politică
3753 7

Procesul de evaluare a activității procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo va continua în pofida criticilor aduse de Comisia de la Veneția la modificările la Legea Procuraturii.

Declarația a fost făcută de către președintele Parlamentului Igor Grosu, în cadrul ediției din 13 decembrie a emisiunii „În Profunzime”, scrie newsmaker.md.

„Probabil, trebuia să dăm mai mult timp pentru dezbateri, dar însăși abordarea de a evalua performanța unui procuror este ok. Haideți să îmbunătățim. Noi, bineînțeles, vom ține cont de criteriile, comentariile pe care le înaintează Comisia de la Veneția, dar ca mecanism de a evalua performanța unui procuror, din ce mi s-a spus mie și am văzut, este ok. Acum că trebuie să fie mai detaliat, mai elaborat și să avem grijă ca finalmente, CSP-ul să fie cel care să ia decizia privind performanța sau lipsa de performanță a celui evaluat. Acum, procese perfecte nu sunt. Noi o să ne uităm foarte atent, o să îmbunătățim mecanismul și o să mergem mai departe”, a declarat Grosu.

La întrebarea moderatoarei dacă va fi suspendat procesul de evaluare a activității lui Alexandr Stoianoglo, pînă la crearea cadrului legal, Igor Grosu a răspuns negativ.

„Nu, noi mergem mai departe cu acest cadru legislativ. Nu văd motive de a ne opri. Că mecanismul poate fi îmbunătățit, dar noi avem situația pe care o avem, un sistem care trebuie curățat, care nu o să se curățe singur, cît de mult nu ar spune Comisia de la Veneția…”, a mai spus Grosu.


Amintim că, pe 13 decembrie, Comisia de la Veneția a publicat concluziile formulate după examinarea amendamentelor la Legea procuraturii, adoptate de Legislativ în august 2021. Experții au remarcat că modificările au fost adoptate înainte de a fi supuse dezbaterilor cu societatea civilă și specialiștii din domeniu. În opinia Comisiei, astfel de amendamente ar trebui adoptate într-un mod „mai transparent”. De asemenea, aceștia au ajuns la concluzia că autoritățile ar trebui să revadă procedura cu privire la evaluarea activității procurorului general.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав