Cutremure stiri: 502

Igor Dodon a avut o vizită de lucru în nordul ţării

26 mar. 2019,, 12:50   Politică
2497 0

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a efectuat o vizită de lucru în orașul Bălți, unde astăzi este marcată aniversarea a 75-a de la eliberarea orașului de sub ocupația fascistă.

Împreună cu ambasadorul Rusiei, Oleg Vasnețov, ambasadorul Republicii Belarus, Serghei Ciciuc, primarul mun. Bălți, Nicolae Grigorișin, episcopul de Bălți și Fălești, Markel, deputați, consilieri prezidențiali, conducerea Uniunii Veteranilor de Război și a Uniunii Ofițerilor, sute de orășeni, preşedintele ţării a mers la Memorialul gloriei militare, unde a depus flori la Mormîntul Ostașului Necunoscut.

"Am ținut un discurs în fața celor prezenți și i-am felicitat cu ocazia eliberării orașului Bălți. Am menționat că poporul nostru are multe lucruri care ne unesc: istoria, statalitatea, credința ortodoxă și victoria comună. Consider că noi trebuie să păstrăm memoria despre Marea Victorie și s-o transmitem copiilor și nepoților noștri. De asemenea, am amintit despre inițiativa mea cu privire la vizitarea, pînă la Ziua Victoriei, a tuturor veteranilor care trăiesc în Moldova și de a le aduce un omagiu pentru faptele eroice din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei", a declarat Igor Dodon.

În anul 2019, Moldova marchează aniversarea a 75-a de la eliberarea de sub ocupația nazistă. Prima localitate care a fost eliberată și unde au avut loc manifestări a fost orașul Soroca, iar evenimentele festive se vor încheia la 24 august, în ziua eliberării Chișinăului în cadrul operațiunii Iași-Chișinău. De asemenea, la 9 Mai, în capitală, va fi organizat tradiționalul Marș al Victoriei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав