X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Un europarlamentar spune cînd va exista un răspuns din partea UE pentru R. Moldova

3 mai. 2022,, 07:26   Politică
3103 0

Europarlamentarul român Dragoș Tudorache spune că în această săptămînă, în Parlamentul European va fi adoptată o rezoluție de susținere a Republicii Moldova.

De asemenea, luna iunie va fi momentul adevărului cînd Chișinăul va primi un răspuns din partea blocului comunitar în privința perspectivei europene, transmite IPN.

„Guvernul de la Chișinău și-a făcut partea sa de responsabilitate. Urmează ca la nivelul Comisiei Europene să fie analizate toate răspunsurile din chestionar. În baza răspunsurilor și a evaluării pe care Comisia Europeană o face, va urma o recomandare pe care Comisia o adresează Consiliului. Această recomandare va fi luată în discuție de către Consiliul European în iunie. Acela va fi momentul, finalul lunii iunie, cînd vom vedea la nivel politic, care este mesajul pe care Uniunea Europeană îl va da Ucrainei, Moldovei. Am speranța că acel moment va fi unul de fast pentru Republica Moldova. Un moment care să confirme și așteptările politice de la Chișinău și să fie recunoscut statutul de candidat pentru Republica Moldova”, a mai spus Dragoș Tudorache.

Anterior, și europarlamentarul Siegfried Mureșan a anunțat că în această săptămînă Parlamentul European va adopta o rezoluție prin intermediul căreia își va manifesta sprijinul față de Republica Moldova. De asemenea, în timpul sesiunii plenare din 18-19 mai, președintele Maia Sandu va avea un discurs în Parlamentul European, abordînd tema crizei refugiaților și sprijinului oferit de comunitatea internațională în gestionarea acestei crize.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав