Cutremure stiri: 502

Marina Tauber, eliberată din arest la domiciliu

6 ian. 2023,, 07:23   Politică
5973 1

Deputata Partidului ȘOR, Marina Tauber, a fost eliberată din arest la domiciliu și plasată sub control judiciar pentru 30 de zile. Curtea de Apel Chișinău a luat această decizie joi, 5 ianuarie. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către avocatul deputatei, Aureliu Colenco.

Marina Tauber a fost plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile, în data de 25 octombrie. Decizia a fost luată de către magistrații Curții de Apel Chișinău, asta după ce pe 21 octombrie, procurorul de caz a contestat cu recurs încheierea instanței de judecată prin care Tauber a trecut sub control judiciar din arest la domiciliu.

Tauber este vizată în două cauze penale, pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Șor”.

Potrivit procurorilor, s-a constatat că formațiunea ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste.

Banii ajungeau în Republica Moldova sub formă de transferuri și convertiri, inclusiv în criptovalută, iar pentru a camufla originea mijloacelor financiare, erau folosite diverse canale de finanțare precum Dubai, Viena, Monaco.

23
1
2
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав