Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Metsola, la întrevedere cu Gavrilița: „Vom continua să sprijinim Moldova”

8 ian. 2023,, 10:30   Politică
2302 0

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, consideră că Uniunea Europeană ar trebui să privească Republica Moldova ca pe "o membră a familiei europene şi una care face totul ca să se alăture acestei familii".

Ea a spus într-un interviu acordat agenţiei române de presă Agerpres că pentru aceasta UE "trebuie să ţină porţile larg deschise".

"Cînd am fost în Moldova în urmă cu cîteva săptămîni a fost uimitor să văd o ţară care se uită la Europa ca la casa ei. (...) Iarna va fi foarte grea în Moldova. Dar ţara are conducerea potrivită pentru a face faţă acestor probleme. Trebuie să sprijinim această conducere, trebuie să ajutăm această conducere nu doar politic, ci şi financiar", a spus ea.

Metsola a reamintit că, pentru a se alătura familiei europene, UE aşteaptă de la ţările candidate Moldova şi Ucraina "respectarea statului de drept, a valorilor, justiţiei, libertăţii presei, protecţia jurnaliştilor, protecţia minorităţilor, tot ceea ce înseamnă UE şi asta i se cere fiecărei ţări pe calea de integrare europeană".

5
0
0
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?