X 
Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 280
Transnistria stiri: 1461

MAEIE a comentat declarația secretarului general al CSI

20 apr. 2023,, 16:06   Politică
2807 1

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a venit cu reacție la declarațiile secretarului general al Comunității Statelor Independente (CSI), Serghei Lebedev, potrivit cărora cooperarea cu CSI ar aduce „beneficii” țării noastre.

Astfel, MAEIE a precizat că în urma unei analize ample s-a constat inoportună participarea Moldovei la mai multe tratate de cooperare. În consecință, a menționat instituția, autoritățile naționale au inițiat denunțarea tratatelor în cauză, transmite newsmaker.md.

„MAEIE în comun cu instituțiile naționale competente a efectuat o amplă analiză a oportunității menținerii calității de stat parte a Republicii Moldova la tratatele din cadrul CSI. În urma analizei s-a constat că se consideră inoportună continuarea participării țării noastre la mai multe tratate de cooperare sectorială. Drept urmare, autoritățile naționale au demarat procesul de denunțare a respectivelor tratate”, se arată în comunicatul Ministerului de la Chișinău.

În același timp, MAEIE a subliniat că prioritatea absolută a Republicii Moldova este aderarea la Uniunea Europeană, iar alte obiective de politică externă vor fi subordonate acestui deziderat național.

Amintim că, pe 20 aprilie, secretarul general al Comunității Statelor Independente (CSI), Serghei Lebedev, a menționat că în pofida declarațiilor mai multor politicieni moldoveni, Republica Moldova nu ar fi făcut deocamdată „niciun pas concret” în vederea părăsirii Comunității.


Oficialul a declarat că este mulțumit de acest fapt, sugerînd totodată că cooperarea cu CSI ar aduce „beneficii” țării noastre. Reacția a venit la o zi după ce cabinetul de miniștri a denunțat acordul privind televiziunea interstalată MIR.

3
0
1
1
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав