X 
Cutremure stiri: 502

Dodon, primele declarații după demisia Guvernului Chicu

23 dec. 2020,, 11:17   Politică
6191 4

Decizia de astăzi cu privire la demisia Guvernului condus de Ion Chicu este una asumată și a fost discutată împreună cu colegii, a declarat astăzi președintele în exercițiu Igor Dodon, citat de Noi.md.

El a mulțumit întregii echipe guvernamentale pentru munca depusă și a precizat că această demisie nu a survenit sub presiunea protestelor sau a moțiunii de cenzură.

"Decizia de astăzi privind demisia Guvernului - este o decizie asumată pe care am discutat-o împreună cu colegii. Am considerat că acum, la această etapă, este potrivit. Această demisie nu este sub presiunea moțiunii de cenzură sau a protestelor. Am dat dovadă de caracter pe parcursul acestui an, este o decizie asumată cu scopul de a declanșa procesul alegerilor parlamentare anticipate. Legile cele mai importante pentru a asigura funcționalitatea statului pe viitor – au fost adoptate. Este vorba de buget, politica fiscală pentru 2021. În aceste condiții cînd este asigurată stabilitatea bugetară financiară, noi, ca oameni responsabili, președintele țării, așa cum am promis, am luat decizia la momentul potrivit", a menționat Dodon.

Demnitarul a mai remarcat că Guvernul Chicu a fost pus în fața unor provocări fără precedent în acest an, pe care le-a gestionat cu succes.

„Mulțumesc echipei guvernamentale care a avut verticalitatea, curajul pentru a face față acestor provocări. Niciun guvern din ultimii 15 ani nu a fost în așa situație: epidemia Covid-19, secetă, criză economică. Cei care critică acest guvern, își vor aminti de această perioadă și vor recunoaște că a fost un guvern profesionist”.


Igor Dodon a mai menționat că noul președinte, Maia Sandu, urmează să-și asume responsabilitatea pentru soarta de mai departe a țării, odată cu depunerea jurămîntului, care va avea loc mîine.

„Urmează să înceapă discuțiile pentru numirea altui guvern sau pentru discutarea agendei în vedera declanșării alegerilor anticipate. Sîntem disponibili pentru această discuție”, a conchis Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав