Cutremure stiri: 506

Platforma DA cere Parlamentului interpretarea legislației electorale

17 sep. 2020,, 17:59   Politică
1894 1

Comisia Electorală Centrală a emis o circulară privind finanțarea candidaților înscriși în cursa prezidențială din 1 noiembrie curent. Aceasta prevede că partidele politice nu sînt concurenți electorali și nu își pot finanța candidații la alegerile prezidențiale.

Pentru a nu lăsa loc de interpretări, Platforma Demnitate și Adevăr cere Parlamentului Republicii Moldova interpretarea legislației electorale, în speță articolul 43, aliniatul 7, din Codul Electoral privind modul în care partidele politice pot susține financiar candidații pe care i-au desemnat, inclusiv la alegerile prezidențiale.

În această ordine de idei, deputații Platformei Demnitate și Adevăr au elaborat proiectul inițiativei legislative în sensul admiterii finanțării de către partid a candidatului său și îl vor depune în modul corespunzător, solicitînd interpretarea Codului electoral la capitolul ce a stîrnit controverse în societate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав