X 
Arşiţa stiri: 228
Transnistria stiri: 1464
Preşedintele stiri: 4137

Politolog, despre suspendarea creditului rusesc: Este o mică răzbunare a lui Plahotniuc

24 apr. 2020,, 11:45   Politică
5279 9

Politologul Dionis Cenușa este de părerea că deciziile de joi, 23 aprilie, a Curții Constituționale, demonstrează că aceasta nu este controlată de președintele Igor Dodon.

Într-o postare pe Facebook, analistul spune că mai degrabă, decizia cu privire la suspendarea creditului rusesc este o răzbunare a fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc.

“Ceva timp in urma spuneam ca nu cred în conspirațiile legate de controlul asupra Curții Constituționale de echipa politica a lui Dodon. La început Curtea a suspendat legea adoptata prin asumare de răspundere de către Ion Chicu. După care tot Curtea a declarat legea neconstituțională.

Acum, judecători Curții îl demit pe Vladimir Turcan si numesc al președinte al Curții. Următorul pas a fost blocarea creditului rusesc.

Cam niciuna din aceste acțiuni nu se leagă cu teoria conspirativă precum că Curtea aparține cuiva anume.


Apropo, creditul rusesc a fost blocat la sesizarea grupului Pro-Moldova, unde conduce (pardon) finul lui Vladimir Plahotniuc, Andrian Candu.

Este o mică răzbunare a lui Plahotniuc împotriva lui Dodon si a Rusiei. Dar vedem daca este reușită sau nu”, a scris Cenușă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав