X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Ambasadorul Ungariei a fost convocat la Ministerul de Externe

10 noi. 2021,, 12:08   Politică
2877 2

Ambasadorul Ungariei la Chișinău a fost convocat la Ministerul de Externe, după incidentul de marți de la Piața Centrală, cînd a lovit un polițist de patrulare cu partea laterală a mașinii.

Autoritățile spun că urmează a fi clarificate circumstanțele cazului, pentru evitarea unor situații similare care ar aduce prejudicii statutului diplomatic, notează Noi.md cu referire la agora.md.

La data de 6 noiembrie, în jurul orei 11:40, pe strada Armenească, la intrarea în Piața Centrală, paralel cu punctul mobil de vaccinare, șoferul unei mașini cu numere diplomatice a parcat neregulamentar vehiculul. Ulterior, o femeie, angajată a centrului mobil de vaccinare, a comunicat polițistului că este necesar de a înlătura automobilul respectiv, pentru a putea manevra autobuzul.

La scurt timp, de automobil s-a apropiat un bărbat vorbitor de limba rusă, care a comunicat că mașina nu încurcă nimănui şi că el este ambasadorul Ungariei în Republica Moldova. Ulterior, ofițerul de patrulare i-a solicitat bărbatului să înlăture automobilul, pentru a permite ieşirea autobuzului.

„Conducătorul Mercedesului, fiind enervat, a urcat la volanul automobilului comunicînd că se va adresa Ministrului de Interne. Accelerînd mașina, el a lovit ofițerul de patrulare, cu partea laterală stîngă a vehiculului.


Polițistul de patrulare nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Cazul dat a fost înregistrat la Inspectoratul de Poliție Centru.

Miercuri, 10 noiembrie, Ministerul de Externe a luat act de raportul agentului constatator din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică și nota verbală a Ambasadei Ungariei în Republica Moldova.

„În strictă conformitate cu prevederile Convenției de la Viena din 1961 cu privire la relațiile diplomatice, ambasadorul Ungariei a fost convocat la ministerul de externe pentru clarificarea circumstanțelor incidentului și evitarea unor situații similare, care ar aduce prejudicii statutului diplomatic”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.

Menționăm că articolul 41 al Convenției de la Viena stipulează că fără prejudiciul privilegiilor şi imunităţilor diplomaților, toate persoanele care beneficiază de privilegii şi imunități au datoria de a respecta legile şi regulamentele statului acreditar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав