X 
Cutremure stiri: 502

Igor Dodon, decorat la Comrat cu o medalie de către Irina Vlah

3 feb. 2019,, 10:45   Politică
5385 8

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a acceptat o medalie instituită pentru a marca cinci ani de la data desfășurării unui referendum ilegal în Găgăuzia.

Pretinsa distincție i-a fost înmînată sîmbătă, pe 2 februarie, la Comrat, unde administrația regională, condusă de bașkanul Irina Vlah, a sărbătorit aniversarea plebiscitului din 2014, cînd locuitorii autonomiei găgăuze au fost chemați să susțină o eventuală secesiune față de Republica Moldova.

Cunoscută ca persoană din anturajul lui Igor Dodon, cu sprijinul căruia a obținut funcția de bașkan (guvernator – n.red.) al regiunii autonome Găgăuzia, Irina Vlah a elogiat contribuția acestuia la organizarea referendumului ilegal din 2014.

„Vreau să ofer această medalie președintelui al cărui partid (PSRM – n.red.) a fost împreună cu noi pe 2 februarie 2014. Și, el în persoană, a participat la desfășurarea manifestațiilor și a susținut referendumurile noastre”, a declarat ea, în cadrul forumului „Găgăuzia – 2019: Dezvoltare prin unitate”, potrivit GagauzINFO.md

Dodon a spus că s-a implicat activ în acțiuni a căror scop declarat, la Comrat, era stăvilea apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.


„Eu, ca deputat și președinte de partid (PSRM – n.red.) am susținut pornirile voastre și mulți m-au criticat. Dar voi ați dat un exemplu și asta a fost o decizie corectă”, a declarat Dodon la Comrat, după care a revenit la Chișinău, pentru o altă aniversare pe care tot el a inițiat-o – „660 de ani de la întemeierea statului moldovenesc”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав