Cutremure stiri: 502

Tauber, cu legitimație de candidat independent la alegerile locale

29 sep. 2023,, 21:10   Politică
4029 0

Deputata Marina Tauber, fosta membră a Partidului ȘOR declarat neconstituțional, a obținut astăzi legitimația de „candidat independent” care-i permite „să se bată” pentru șefia Primăriei Bălți la alegerile locale generale.

Anunțul a fost făcut de Marina Tauber seara pe conturile de pe rețelele sociale. Deputat a atașat și o poză cu legitimația.

Președinta Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Bălţi, Svetlana Colesnic, a confirmat pentru presă că trei pretendenți au cerut liste de subscripție: Marina Tauber, Marina Cravcenco și Arina Corșîcova. Toate sînt candidate independente, notează Noi.md.

Curtea Constituțională a suspendat joi, 28 septembrie curent, prevederile Codului electoral privind interdicția aplicată unor persoane asociate partidelor politice declarate neconstituționale să candideze la alegeri pînă la examinarea în fond a unei sesizări. Sesizarea a fost depusă de deputații Partidului ȘOR scos în afara legii: Marina Tauber, Reghina Apostolova, Vadim Fotescu, Denis Ulanov și Petru Jardan.

Astfel, reiese că reprezentanții fostului Partid ȘOR, pînă la examinarea sesizării în fond, ar putea să-și depună actele pentru a fi înregistrați în calitate de candidați pentru șefiile anumitor Primării la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023. Ședința pentru examinarea în fond este programată pe 3 octombrie 2023.


20
2
1
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав