Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Care este logica mandatului de arest emis pe numele lui Plahotniuc

11 iul. 2022,, 10:20   Politică
3487 0

Șefa comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului explică necesitatea emiterii unui mandat de arest pe numele lui Vlad Plahotniuc, deși fostul lider PDM nu se află de ani buni în țară.

Emiterea mandatului de arest în contumacie (în lipsa persoanei) este necesară pentru a facilita plasarea acesteia în căutare internațională, explică Olesea Stamate.

„Sînt acțiuni procesuale pe care procuratura le întreprinde. Investigarea unui dosar penal are mai multe etape și la fiecare etapă procurorul îndeplinește o serie de acte procedurale, iar emiterea mandatului de arest este unul dintre ele. Și procurorul și judecătorul și toată societatea își dă seama că acest arest nu poate fi aplicat, pentru că Vlad Plahotniuc nu este în țară. În condițiile în care el nu este în țară, se informează organele care se ocupă de căutarea internațională, urmează plasarea în căutare internațională, și INTERPOL organizează, prin structurile sale teritoriale, identificarea locului aflării și, eventual, reținerea în țara unde se află”, a spus Olesea Stamate în timpul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV.

La 5 iulie , magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au eliberat mandat de arest în contumacie, pentru 30 de zile, pe numele oligarhului Vlad Plahotniuc în cadrul dosarului penal „Metalferos”. Fostul lider PDM este învinuit de spălare de bani.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?