Cutremure stiri: 502

Ministerul rus de Externe a remarcat poziția constructivă a Republicii Moldova

17 mai. 2023,, 08:30   Politică
3961 0

Moscova salută cooperarea constructivă cu autoritățile moldovenești privind evacuarea unor copii de pe teritoriul Ucrainei în Rusia.

Acest lucru este menționat într-un mesaj distribuit al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, scrie tass.ru.

"În perioada 9-10 mai a fost efectuată o acțiune umanitară importantă. Din Ucraina în Rusia, prin teritoriul Moldovei și Armeniei, au fost evacuați doi cetățeni minori ai Federației Ruse, precum și bunica lor. În prezent, copiii s-au reunit cu mama lor", se spune în mesaj.

"Acest lucru a fost posibil datorită acțiunilor coordonate ale comisarului pentru drepturile omului în Federația Rusă, Tatiana Moskalkova, și a colaboratorilor aparatului său, precum și a Ambasadei Rusiei la Chișinău. Am dori să remarcăm și poziția constructivă a autorităților moldovenești, care au creat toate condițiile pentru intrarea nestingherită și rapidă a cetățenilor ruși de pe teritoriul Ucrainei în Moldova și plecarea lor în Rusia, însoțiți de un reprezentant al Oficiului Comisarului pentru Drepturile Omului în Rusia", se menționează în comunicatul ministerului.

Ministerul a adăugat că mizează pe continuarea unei astfel de cooperări în interesul cetățenilor celor două țări.


28
1
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав