Cutremure stiri: 502

Cum a comentat PAS hotărîrea privind reducerea numărului secțiilor de vot în Transnistria

9 iul. 2021,, 12:56   Politică
4035 4

„Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) sprijină dreptul tuturor cetățenilor de a vota liber în cadrul unor alegeri corecte”.

Cu o astfel de reacție a venit formațiunea după ce Curtea de Apel Chișinău a obligat Comisia Electorală Centrală (CEC) să deschidă în stînga Nistrului nu mai mult de 12 secții de votare pentru alegerile de duminică, 11 iulie.

De asemenea, PAS spune că așteaptă decizia motivată pentru a vedea argumentele, precum și hotărîrea Curții Supreme de Justiție (CSJ).

Menționăm că socialiștii și comuniștii se adună astăzi la protest la CSJ, pentru ca magistrații să anuleze hotărîrea de joi a Curții de Apel Chișinău, pe care au catalogat-o drept o provocare.

Amintim că magistrații Curții de Apel Chișinău au admis joi integral contestația Partidului Platforma DA și au decis că numărul secțiilor de votare deschise pentru alegătorii din stînga Nistrului trebuie redus de la 41 la 12.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав