X 
Cutremure stiri: 506

Declarație: Oamenii lui Plahotniuc au mai scos un miliard din țară

3 iul. 2019,, 09:35   Politică
6159 4

Aproximativ un miliard de lei a fost scos din țară în ultima săptămînă de către oameni apropiați lui Vladimir Plahotniuc, a dezvăluit președintele Igor Dodon în cadrul unui interviu pentru Cotidianul.

Șeful statului a spus că a primit luni o notă informativă de la SIS în care i s-a adus la cunoștință că oameni apropiați lui Vladimir Plahotniuc au reușit să scoată din țară în jur de 50 de milioane de dolari americani, aproximativ un miliard de lei.

„Pe parcursul ultimei săptămîni, din Moldova a fost sustras un miliard de lei, 50 de milioane de dolari. Este vorba de oameni din anturajul lui Plahotniuc. Vreau să văd ce face serviciul de preîntîmpinare a spălării banilor”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit lui Dodon, banii au fost scoși din țară sub pretextul „procurării unor produse agricole”, lucru ce este însă „imposibil”.

În cadrul aceluiași interviu Dodon a menționat că Procuratura a reușit totuși să aplice sechestru pe bunuri în valoare de „zeci de milioane de euro”, care-i aparțin lui Plahotniuc și unor oameni din anturajul său.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав