X 
Cutremure stiri: 502

Ședința Comisiei Electorale Centrale din 30 iunie 2021 (LIVE)

30 iun. 2021,, 16:00   Politică
2776 0

Update

16:36 // Membrii CEC au aprobat cîteva hotărîri cu privire la atribuirea unor mandate de consilier în următoarele consilii: Consiliul sătesc Suric, raionul Cimișlia; Consiliul sătesc Pojăreni, raionul Ialoveni; în Consiliul raional Rezina, precum și în Consiliului sătesc Trifăuți, raionul Soroca.

16:15 // Comisia Electorală Centrală a depistat mai multe nereguli în rapoartele financiare ale concurenților electorali. În acest sens, CEC a cerut Fiscului să investigheze fiecare caz în parte.

„S-a constatat că 169 de donatori, persoane fizice, nu au avut niciun venit declarat sau au venituri mai mici decît cele donate. Comisia consideră necesar să transmită Serviciului Fiscal de Stat lista persoanelor, în vederea identificării sursei de proveniență a donațiilor”, a declarat președintele CEC, Dorin Cimil.

16:10 // Circa 726 de mii de buletine de vot destinate secțiilor de votare din diaspora au fost deja tipărite și împachetate pentru a fi expediate în afara țării, a anunțat astăzi președintele CEC, Dorin Cimil.

De asemenea, lotul buletinelor de vot destinate secțiilor de votare din interiorul țării urmează a fi livrat către data de 8 iulie curent.

Ședința Comisiei Electorale Centrale din 30 iunie 2021

ORDINEA DE ZI

  1. Privind prezentarea informațiilor asupra executării hotărârii nr. 4826/2021 „Cu privire la responsabilităţile suplimentare ale unor autorităţi ale administraţiei publice centrale, ale autorităților administrației publice locale, precum şi ale unor instituţii, ce ţin de asigurarea desfăşurării în bune condiţii a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021
  2. Cu privire la rapoartele privind veniturile și cheltuielile concurenților electorali în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, la situația din 18 iunie 2021

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав