Bucătarese iscusite i-au desfătat pe oaspeţi cu bucate delicioase preparate din dovleac – o legumă cu proprietăţi benefice pentru organism.
Tîrgul Eco Local s-a transformat într-o adevărată sărbătoare culinară a cărei vedetă a fost dovleacul. La tarabele producătorilor locali abureau diferite bucate preparate din dovleac chiar în faţa vizitatorilor. Angela Bejenaria venit din raionul Donduşeni pentru a-i ospăta pe vizitatori cu bucate tradiţionale din nordul republicii. Pe tigaia încinsă, a prăjit clătite aromate cu dovleac după o reţetă moştenită de la bunica sa.Cei veniţi la Tîrgul Eco Local s-au putut încălzi gustînd ciorbă fierbinte de dovleac. S-au convins că e foarte delicioasă şi potrivită pentru o zi răcoroasă de toamnă. Aşa că nu au ezitat să întrebe care e reţeta.
În afară de bucate gătite după reţete autohtone, precum plăcintele sau tartele cu dovleac, doritorii de noi senzaţi culinare au desgustat celebrele murături coreene - Kimchi. Acum, acestea sînt preparate şi la Chişinău de unii dintre cei care au îndrăgit bucătăria asiatică.
Tîrgul sezonier EcoLocal se desfăşoară în fiecare zi de sîmbăta şi duminica între lunile martie şi decembrie ale anului.
Adăuga comentariu