Acest document, elaborat în premieră, la solicitarea Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, în conlucrare cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Centrul de Consultanță și Dezvoltare Profesională în Comerț și Alimentație Publică oferă informații detaliate și strategii practice pentru asigurarea calității alimentației copiilor, notează Noi.md.
Un aspect esențial abordat în ghid este utilizarea normelor și metodelor de tratare culinară mecanică și termică. Acestea includ proceduri precum fierberea, sotarea sau coacerea, care sînt esențiale pentru obținerea preparatelor culinare potrivite pentru copiii de vîrstă preșcolară.De asemenea, sînt prezentate recomandări și protocoale pentru depozitarea și manipularea corectă a alimentelor, pentru a minimiza riscurile legate de siguranța alimentară.
Ghidul metodologic culinar are 140 de pagini, dintre care 37 se referă la partea teoretică și operațiunile în blocul alimentar, celelalte 100 conțin fișe tehnologice pentru realizarea preparatelor culinare (rețete, norme, operațiuni pregătitoare, tehnologia preparării și cerințele de calitate).
Procesul de alimentație din instituțiile de educație timpurie se desfășoară conform Ghidului metodologic culinar și a Meniului model unic, care stau la baza unei alimentații sănătoase și echilibrate a copiilor preșcolari.
Adăuga comentariu