X 
Cutremure stiri: 502

De ce tot mai mulți oameni au alergii la diferite alimente

10 dec. 2018,, 02:01   Externe
3071 0

Copiii din întreaga lume au șanse mai mari ca oricînd să dezvolte alergii alimentare. De ce se întîmplă asta?

Creșterea alergiilor din ultimele decenii este extrem de vizibilă, mai ales în țările din Europa de Vest și în alte țările dezvoltate. 7% din copii din Marea Britanie au o alergie alimentară și 9% dintre copiii australieni suferă de alergii. În același timp, 2% dintre adulții din Europa se confruntă cu aceste probleme.

Problema este că reacțiile adeverse la anumite alimente pot cauza moartea, iar asta duce la o trăire cu teamă a celor care au alergii, dar și a familiilor acestora deoarece alimentele pe care le consumă nu trebuie să aibă nici măcar o urmă de nuci, de exemplu, pentru cei care sînt alergici la nuci.

Alergia apare atunci cînd sistemul imunitar combate anumite substanțe pe care ar trebui să le vadă ca fiind inofensive. Simptomele variază de la roșeața pielii, la apariția unor umflături, iar în unele cazuri pot apărea vărsături, diareee, dificultăți de respirație.

Cele mai comune alimente la care copiii pot fi alergici: lapte, ouă, arahide, nuci, susan, pește și crustacee.


Frecvența alergiilor alimentare a crescut în ultimii 30 de ani, în special în societățile industrializate. De exemplu, alergiile la arahide au crescut de cinci ori în Marea Britanie, între 1995 și 2016.

Nu este sigur de ce rata de apariție a alergiilor crește, dar cercetători din lumea întreagă lucrează pentru a găsi o modalitate de combatere a alergiilor.

Ce se știe sigur este că alergiile apar mai mult în țările dezvoltate, decît în cele aflate în curs de dezvoltare, mai mult în zonele urbane, decît în zonele rurale.

Factorii care pot duce la apariția alergiilor pot fi poluarea, modificarea alimentanției, o expunere mai mică la microbi ceea ce poate duce la o schimbare a sistemului imunitar.

Nu există o explicație pentru care copiii din prezent sînt mai predispuși să devină alergici la alimente, dar există mai multe teorii.

Una dintre ele ține de igienă. Deoarece copii trăiesc în medii mai curate decît în trecut aceștia nu mai sînt expuși la microbi și infecții cu care sistemul imunitar să se lupte. Drept urmare, sistemul imunitar începe să atace elemente care ar trebui considerate inofensive.

O altă teorie este că oamenii nu au îndeajuns de multă vitamina D, pe care o primesc de la timpul petrecut la soare, iar asta ne face mai sensibili la alergii. În SUA, rata de deficit de vitamina D se crede că s-a dublat în doar un deceniu pentru că americanii de toate vîrstele petrec tot mai mult în interior.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав