Între 20 martie și 12 iunie, vînzările de carne, pește și păsăre au scăzut cu 5,2% față de aceeași perioadă din 2021, potrivit companiei de cercetare de piață Kantar Group. Scăderea comparativ cu primăvara lui 2020 a fost de 11,3 la sută. Singurul produs din carne care a înregistrat o ușoară creștere a fost carnea de pui: vînzările sale au crescut cu 0,6 la sută.
Experții atribuie scăderea vînzărilor pe seama creșterii prețurilor, care îi obligă pe britanici să abandoneze carnea scumpă în favoarea unor alternative mai ieftine. Glesney Phillips, analist la organizația industrială Meat Promotion Wales, a spus că toate produsele considerate a fi surse de proteine devin din ce în ce mai scumpe în Marea Britanie. În același timp, în ciuda costului ridicat, puiul rămîne cel mai accesibil produs de acest gen, așa că cumpărătorii au început să-i acorde preferință mai des.Anterior, s-a raportat că Regatul Unit ar putea să-și piardă felul de mîncare național preferat – fish and chips – din cauza evenimentelor din Ucraina și a sancțiunilor anti-ruse. Acest lucru se datorează faptului că 30-40% din peștele folosit în restaurantele britanice de pește și chips-uri erau cumpărate în Rusia.
Adăuga comentariu