Dar ce ne facem cînd vine vorba de curăţatul acestui uriaş portocaliu? Cum procedăm? Noi va explicăm astăzi cum puteţi curată cu uşurinţă un bostan în doar 6 paşi simpli.
1. Spală bostanul cu multă apă pentru a îndepărta murdăria de pe suprafaţă cojii. Dacă observi porţiuni stricate, îndepărtează-le cu ajutorul unui cuţit.
2. Taie bostanul în porţiuni egale, exact aşa cum ai proceda cu un pepene. Dacă bostanul prezintă acele mici şanţuri specifice, poţi să tăi feliile de-a lungul lor. În caz contrar, poţi crestă cîteva linii în coajă dovleacului şi apoi să tai de-a lungul acestora.
3. Foloseşte o lingură mare din inox pentru a scoate seminţele din bostan. Curăţă bostanul pînă ajungi la miezul acestuia. Păstrează seminţele pe un ziar şi lasă-le la uscat pentru a le consuma mai tîrziu.
4. Pune feliile de bostan cu miezul în sus într-o tavă în care ai turnat două căni de apă. Bagă-le la cuptor pentru 40-45 de minute (170 de grade Celsius).
5. După ce au trecut cele 45 de minute, întoarce bostanul cu coajă în sus şi înţeapă-l din loc în loc cu o furculiţa. Lasă-l la copt încă 15 minute.
6. Scoate bostanul din cuptor, lasă-l puţin la răcit, iar apoi curată-i miezul cu o lingură din inox. Foloseşte miezul pentru a prepară reţete gustoase sau păstrează-l la congelator pentru o altă ocazie.
Adăuga comentariu