Cauzele depresiei sînt genetice, dar și factorii de natură socială sau emoțională pot avea un impact semnificativ.
Pentru a lupta împotriva depresiei, consumă alimente bogate în acizi grași Omega 3, precum pește gras și fructe oleaginoase, transmite tabuhighlife.ro.
Anumite soiuri de pește, cum ar fi somonul, sardinele, tonul sau anșoa, sînt considerate alimente antidepresive. Acest beneficiu se datorează conținutului bogat de acizi grași Omega-3. Omega 3 luptă împotriva bolilor cardiace prin reducerea nivelului de trigliceride din sînge și prevenirea apariției cheagurilor. Pe lîngă aceste beneficii, studiile arată că este foarte bine să mîncăm acești pești dacă suferim de depresie și stres.
Fructele oleaginoase sînt o sursă importantă de acid alfa-linolenic, unul din componentele acizilor grași Omega-3. Acestea sînt alimente antidepresive care îți protejează și inima.
Orezul brun este bogat în vitaminele B1 și B3, dar și în acid folic. Acest aliment are un indice glicemic scăzut, drept pentru care previne scăderea glicemiei și, implicit, modificările de dispoziție asociate acesteia.
Ovăzul conține acid folic și vitaminele B1 și B6, ce sînt benefice pentru sistemul digestiv. Totodată, acești nutrienți previn scăderea glicemiei, o cauză frecventă a schimbărilor de dispoziție și a irascibilității.
Cacaua este unul dintre cele mai populare alimente antidepresive. Aceasta conține seleniu, un element care ajută la reglarea dispoziției, întărește creierul și previne apariția semnelor îmbătrînirii. Cu toate acestea, nu este indicat să consumi ciocolată în exces. În orice caz, cel mai bun sortiment este ciocolata amăruie, despre care studiile arată că este foarte benefică pentru sănătatea fizică și psihică.
Adăuga comentariu