Consecinţele vor fi starea de neastîmpăr iniţială a copiilor – zahărul creşte nivelul de energie – pentru ca mai apoi micuţii să devină apatici, lipsiţi de concentrare şi obosiţi, ca urmare a reducerii drastic a glicemiei.
Un alt obicei nesănătos specific nu doar nouă, românilor, este să le oferim copiilor la micul dejun lapte cu felii de pîine unse cu cremă de ciocolată sau cu cereale colorate care au foarte mult zahăr şi coloranţi. Zahărul creşte foarte mult riscul de apariţie a cariilor, la fel şi caramelul din anumite batoane cumpărarate celor mici.
Nu sînt de ignorat nici acadelele atît de dorite de prichindei, care au însă un efect devastator pentru dantură. Cu cît sînt ţinute mai mult în gură, cu atît creşte riscul de carii, susţin medicii stomatologi, conform adevarul.ro.
Variante sănătoase de dulciuri există, dar degeaba i se oferă copilului o îngheţată sau un iaurt cu bucăţi de fructe proaspete dacă părinţii nu i-au făcut acestuia o educaţie alimentară. Cu cît părinţii amînă mai mult acest aspect, cu atît mai greu le va fi copiilor să renunţe la aceste plăceri dulci hipercalorice şi deloc sănătoase.
Adăuga comentariu