Vezi care sînt fructele și legume care ar trebui consumate în întregime.
Cojile de mereCoaja merelor conține aproape jumătate din totalul de fibre pe care le are acest fruct și o treime dintre nutrienți. Merele sînt bogate în vitaminele C, A și K, precum și în potasiu și previne apariția cheagurilor de sînge pe artere. În coaja lor se mai găsesc și antioxidanți ce mențin funcționarea plămînilor și ajută la rezolvarea problemelor respiratorii. Un studiu citat de worldhealthinfo.net a arptat chiar că antioxidanții din coaja merelor protejează creierul, ajutp memoria și inhibă creșterea celulelor canceroase, scrie unica.ro.
Cojile de cartofi
Coaja de cartofi are mai mulți nutrienți decît restul legumei. Este bogată în fier, calciu, potasiu, magneziu și vitaminele B6 și C, iar 100 de grame de coaja are de 7 ori mai mult calciu și de 17 ori mai mult fier decît cartoful în sine. Fierbe cartoful în coajă și încearcă să îl mănînci în întregime.
Coaja de castravete
Coaja de castravete conține aproape întreaga cantitate de antioxidanți, fibre și potasiu care se găsește în legume. Este bogată și în vitamina K, așa că nu mai curăța castravetele la următoarea salată.
Cojile de kiwi
Poate nu te-ai gîndit niciodată să mănînci coaja de kiwi, dar potrivit worldhealthinfo.net, este foarte sănătoasă și ar trebui consumată. Conține mai multe flavonoide, antioxidanți și vitamina C decît fructul în sine, așa că încearcă să îl speli bine și să îl mănînci precum o piersică.
Coaja de vinete
Coaja de vinete conține nasunină, un antioxidant puernic, ce protejează împotriva cancerului cerebral și reduce efectele îmbătrînirii.
Coaja de morcovi
Coaja de morcovi conține cea mai mare concentrație de fitonutrienți, așa că încearcă să nu o arunci. Spală bine morcovul și consuma-l cu tot cu coaja.
Adăuga comentariu