În Antichitate, hreanul era folosit împotriva durerilor de cap, răcelilor, dar şi în preparate culinare. Hreanul este folosit atît la gătit, cît şi în medicina naturistă pentru tratarea diverselor afecţiuni. Este de două ori mai bogat în vitamina C decît lămîile, conţine vitamin B, potasiu, calciu, fier şi fosfor. De la hrean folosim rădăcina care se poate consuma crudă, rasă, în salate sau diverse preparate, sub formă de tinctură sau oţet din hrean, transmite NOI.md cu referire la tabuhighlife.ro.
Mirosul înțepător al plantei este dat de glucozinolaţi, extrem de eficienți împotriva diferitelor bacterii.
Iată remediul pe bază de hrean care îmbunătățește memoria, circulația sîngelui, vederea și auzul, și tratează bronșita, durerile dentare și răceala.
Ingrediente:
Mod de preparare
Se mărunțește în blender rădăcina de hrean împreună cu cea de ghimbir. Se adaugă, pe rînd, zeama de la lîmîi, scorțișoara și mierea de albine. După ce a fost bine amestecată compoziția se va păstra într-un recipient din sticlă, de preferat un borcan. Acest amestec pe baza de hrean trebuie consumat pentru o perioadă de cel puțin trei săptămîni. Indicat este să luați cîte o linguriță de două ori pe zi, înainte de masă.
Adăuga comentariu