Cutremure stiri: 502

Moldovenii scot din buzunare mii de lei pentru mesele de sărbătoare

5 ian. 2022,, 09:15   Economie
2129 1

Au rămas zile numărate pînă la Crăciunul pe stil vechi, iar pregătirile pentru una dintre principalele sărbători creştine sînt în toi, transmite Noi.md cu referire la Publika.

Astfel, în această perioadă, toate drumurile duc spre pieţe şi magazine. Cele mai solicitate produse sînt carnea, legumele şi fructele.

”Am mers la Piaţa Centrală, unde am cumpărat mai multe produse ca să pregătim masa de Crăciun pentru șase persoane. Am luat varză, morcov, ceapă și orez - pentru sarmale, carne - pentru friptură, legume şi fructe, iar la desert, un cozonac. Pentru toatea acestea, am cheltuit în jur de 500 de lei.”

Unii cumpărărori ne-au spus că vor scoate din buzunare pentru masa de sărbătoare cîteva mii de lei. Alţii au însă un buget modest, de cîteva sute de lei.

"- Ce vreţi să cumpăraţi? Carne şi e scumpă, nu ştiu. - Ce buget aveţi pentru masa de sărbătoare? - Mic, un buget mic şi vreau mult şi e foarte scump tot".


"- Pentru masa de Crăciun am 600 de lei. - Ce vreţi să cumpăraţi? - Dar de acolo trebuie să mai cumpăr şi ceva în casă, apă, pîine. - Preţurile cum vă par? - Of, Doamne, cum să vă spun, dumneavoastră nu vedeţi ce preţuri mari?"

"- De toate am cumpărat. Fructe, legume, verdeaţă, carne. Carnea e scumpă. S-a scumpit. - Cît aţi cheltuit? - Nu ştiu, acestea sînt doar o parte din toate cumpărăturile. Doar pentru mine, aproximativ 1.200 de lei".

Vînzătorii spun că, deşi nu au umblat la preţuri, oamenii nu se înghesuie la cumpărături faţă de anii trecuţi.

"Foarte slab, foarte, foarte slab. Anii trecuţi mergea foarte bine vînzarea, dar acum e foarte slab. - Cît costă varza? - 12 lei".

"Nu prea sînt vînzări, marfa este scumpă. Opt lei - cartofii, opt lei - ceapa, morcovul - 12 şi sfecla - 12".

"De toate avem. Avem carne de curcan, avem carne de găină de asta galbenă pe care o preferă mulţi. - Cel mai bine ce se vinde? - Cocoşii şi pieptul."

Un kilogram de carne de cocoş pentru răcituri costă 50 de lei, carnea de porc se vinde, în medie, cu 75 de lei kilogramul, costițele - cu 70 de lei.

Pentru un kilogram de roşii vom scoate din buzunar 25 de lei, iar un kilogram de castraveţi costă 40 de lei. Preţul mandarinelor variază între 20 şi 30 de lei kilogramul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав