Jocurile Olimpice stiri: 117
Transnistria stiri: 1453

Prețurile mondiale ale petrolului au scăzut la minimum în ultimele două luni

21 noi. 2022,, 11:45   Economie
2150 0

Prețurile petrolului au scăzut la aproape un minim din două luni, în ziua de luni, 21 noiembrie, cu aproximativ 1 dolar pe baril.

Îngrijorările legate de aprovizionare au scăzut, în timp ce grijile legate de cererea de combustibil din China și de un dolar american mai puternic au pus presiune asupra prețurilor, relatează RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures din ianuarie pentru țițeiul Brent au scăzut cu 1%, până la 86,75 dolari pe baril. Contractele futures pe țițeiul West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 0,9%, până la 79,42 dolari pe baril.

Ambele benchmark-uri (etaloane de referință) s-au închis vineri la cel mai scăzut nivel din 27 septembrie, în scădere pentru a doua săptămână consecutiv, Brent scăzând cu 9% și WTI cu 10%.

„Pe lângă slăbirea perspectivelor cererii din cauza izolării COVID de către China, redresarea de astăzi a dolarului american este, de asemenea, un factor în scăderea prețurilor petrolului”, a declarat Tina Teng, analist la CMC Markets.


Numărul de noi cazuri de COVID în China a rămas aproape de vârfurile din aprilie, în timp ce țara se luptă cu focarele din toată țara și din marile orașe. Școlile din districtele Beijing au intrat online luni, după ce oficialii le-au cerut rezidenților să rămână acasă din cauza creșterii numărului de cazuri.

Între timp, stocurile limitate de țiței din Europa s-au diminuat pe măsură ce rafinăriile s-au stocat înainte de embargoul Uniunii Europene din 5 decembrie asupra petrolului rusesc, punând presiune pe piețele fizice de țiței din Europa, Africa și SUA.

Șeful UE pentru politica energetică a spus că UE se așteaptă să finalizeze dezvoltarea regulilor sale până la introducerea planului G7, pe 5 decembrie, pentru a limita prețul petrolului rusesc.

Piețele de motorină au rămas strânse, deoarece Europa și Statele Unite au concurat între ele. În timp ce China aproape și-a dublat exporturile de motorină în octombrie de la un an la altul, la 1,06 milioane de tone, volumul a fost cu mult sub nivelul de 1,73 milioane de tone din septembrie.

Cererea din China, cel mai mare importator de țiței din lume, este încă sub presiune din cauza restricțiilor legate de COVID, în timp ce așteptările privind creșterea ulterioară a ratei dobânzii în alte părți au împins dolarul în sus, împingând mărfurile denominate în dolari mai scumpe pentru investitori.

Vă amintim că prețurile mondiale ale petrolului au scăzut cu 10% săptămâna trecută din cauza preocupărilor legate de slăbirea cererii în China și de o creștere suplimentară a ratelor dobânzilor în Statele Unite

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?