X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Căutările submersibilului dispărut continuă. Oficialii estimează că rezerva de oxigen s-a epuizat

22 iun. 2023,, 16:35   Externe
2378 0

Salvatorii continuă căutările submersibilului Titan, cu cinci persoane la bord, dispărut duminică în larg.

Chiar dacă oficialii estimează că rezerva de oxigen din interiorul navei s-a epuizat astăzi, în jurul orei 14:00, ora Moldovei, salvatorii nu-și pierd speranța și spun că nu vor renunța la căutări. Între timp, mai multe nave de salvare din Franța și Canada, inclusiv o flotă internațională cu echipamente înalt specializate s-au alăturat pentru căutări, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md

Conform ultimelor actualizări, Garda de Coastă a Statelor Unite ale Americiii estimează că oxigenul de la bordul navei ar putea să se epuizeze, în jurul orei 14 și 8 minute. Totodată, exploratorul oceanic Tom Dettweiler a declarat pentru CNN că în prezent nu există nicio modalitate de a introduce în submersibil oxigen, la o astfel de adîncime, iar singura salvare ar fi readucerea navei la suprafață, fapt care necesită timp. Un alt expert, investitorul în Ocean Gate, Aaron Newman, susține că nava Titan este construită în așa fel, încît să revină în mod automat la suprafață după 24 de ore.

Un fost pasager al Titanului, Arthur Loibl, care a efectuat o excursie pe navă în anul 2021, a relatat pentru Sky News că aceasta „nu era sigură” și că nimic nu a fost confortabil în cele 10 ore și jumătate pe care le-a petrecut atunci sub apă.

Acesta este completat de un fost angajat al Companiei Ocean Gate, care afirmă, pentru CNN, că în 2018, cînd a fost construit submarinul, unele materiale și opțiuni de design au fost considerate „controversate”.


Amintim că, submersibilul Titan care se efectua o excursie la epava Titanic în Oceanul Atlantic, a fost dat dispărut după aproximativ o oră și 45 de minute de la scufundare. La bord se aflau 5 pasageri, printre care doi oameni de afaceri, din Marea Britanie și Pakistan, ultimul însoțit și de fiul său adolescent; un explorator francez, precum și operatorul navei, Stockton Rush.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?