Culoarea cărnii somonului a făcut să apară tot soiul de mituri legate de acest aliment.
Cu toate acestea, specialiştii au concluzionat că somonul este foarte benefic şi trebuie consumat cît mai des, pentru că acest tip de carne conţine acizi graşi, care pot ajuta pe oricine să trăiască mai mult şi mai sănătos.
Există două tipuri de somon: sălbatic şi de crescătorie
Există două tipuri de somon. Cel sălbatic şi cel de crescătorie. Somonul sălbatic poate fi găsit în Oceanul Atlantic şi se hrăneşte cu plante bogate în carotenoide, cu care intră des în contact, în mediul său natural. De aici şi culoarea roz.
Celălalt, de crescătorie, este crescut în mod artificial cu concentrate bogate în grăsimi şi coloranţi sintetici. Aceste chimicale grăbesc creşterea şi le oferă peştilor de cultură o nuanţă portocalie, similară cu cea a somonului oceanic.
„În urmă cu aproape cinci ani, o porție de somon de 130 de grame oferea 3.5 grame de Omega-3, consumul recomandat pentru o săptămîna. Acum, această cantitate se înjumătățește dacă vorbim despre somon de crescătorie. Astfel că, în loc de o porție, e recomandat să consumăm două porții din acest tip de somon”, susține profesorul Douglas Tocher, de la Universitatea Stiling.
Adăuga comentariu